fredag 6 april 2012

Påsk i Paradiset.

Många helger och lediga dagar har vi tillbringat hos mina föräldrar i Farshult (läs Paradiset). Farshult är en liten by som ligger i djupaste Småland, vi flyttade hit från Stockholm när jag var fem år gammal. Att komma ut hit, där telefonen saknar mottagning och skogen ligger inpå knuten är underbart.

Igår eftermiddag gick vi ut i trädgården och gjorde ett fint litet bo till påskharen under en stor buske. Vi berättade om påskharen för Rebecca, att den kommer med påskägg till alla barn. Mycket spännande tyckte hon och tidigt på morgonen idag så smög vi dit för att se om påskharen lämnat något i boet.


Becca bygger påskbo.

Haren hade lämnat lite spår efter sig, på vägen dit hade han tappat några chokladägg på marken. Rebecca som bara får godis någon gång hemma hos farmor och farfar blev överlycklig. Under busken i Rebeccas lilla bo hade haren lämnat chokladharar, ett påskägg och ett paket.



Becca vid sitt påskbo.

Så mycket choklad som Rebecca ätit idag har hon nog inte fått i sig under hela sitt liv (vi är lite snåla med godis, i Rebeccas lilla värld så är nötter och russin "godis". Tur att det bara är påsk en gång om året. I morgon väntar dock ännu mera påskägg hemma hos farmor och farfar...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar